You, the petitioner
13453112 10153695421316297 331746183 o

LHBTQ+ monument Rotterdam

350 signatures

Rotterdam is de enige grote stad zonder homomonument. Juist nu in een tijd dat onze LHBTQ+ community herdenkt is het gemis groot. Teken nu en steun de realisatie van een Rotterdams LHBTQ+ monument, zodat ook onze community een plek heeft om te gedenken en steun te vinden.

Petition

We

De LHBTQ+ community uit Rotterdam en allen die hen steunen,

 

establish that:

dat Rotterdam de enige stad binnen de G4 is die een plek mist voor haar LGBTQ+ community om te gedenken en in moeilijke tijden, zoals nu na de aanslag in Orlando, steun bij elkaar te vinden. We constateren pijnlijk dat deze plekken, in de vorm van monumenten, wel in andere steden worden gerealiseerd en Rotterdam opvalt door afwezigheid.

 

and request

Het college van B&W en de Gemeenteraad van Rotterdam het initiatief te nemen om met gemeentelijke diensten en kunstenaars een open inschrijving te organiseren en zo een LHBTQI+ monument voor de stad te kiezen. Zodat de LHBTQ+ community in Rotterdam en hen die hen ondersteunen een plek hebben voor samenkomst, herdenking en support.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Rotterdam 
Petition desk:
Closing date:
2016-09-20 
Lead petitioner:
--  
Website:

History

Signatures

Updates

Aard van de petitie

Uit gesprekken met verschillende mensen is gebleken dat wat we vragen aan het College het College volgens de geldende regels in Rotterdam niet kan. De Gemeente Rotterdam is welwillend, maar bijvoorbeeld het Slavernij monument van Peggy Wijntuin is ook anders tot stand gekomen.

Ik vraag u dus het ondertekenen van deze petitie te zien als een teken dat u de noodzaak van zo'n monument ziet en onderstreept. Wij gaan nu verder op onderzoek uit welke route aan te vliegen en houden u daarvan op de hoogte..

2016-06-18